Deti v sobotu oslavovali športom a dobrou zábavou

vložený: 18.06.2005 17:33, upravený: 18.06.2005 17:33, čítaný: 2593x

Juniales 2005 Deti a mládež si v sobotu užívali z predprázdninovej nálady, na akcii Juniáles 2005 v miestom parku, ktorá sa uskutočnila pri príležitosti Dňa Detí. Aj keď od toho sviatku uplynulo viac ako 2 týždne, na radosti zo súťaženia najmenších sa to vôbec neprejavilo. Akciu pripravilo OcÚ Ražňany v spolupráci s miestnymi spoločenskými organizáciami, materkskou a cirkevnou - základnou školou. Nechýbala dobrá hudba, pečené klobásky, pivo (len pre dospelých :-)) a sprievodné akcie ako ľudová rozprávačka Araňa a folklórny súbor Sabinovčanka.Samotné hry prebiehali v niekoľkých súťažných disciplínach. Najmenší, za asistencie pani učiteliek z Materskej školy súťažili v hrách zameraných na test šikovnosti a zručnosti družstiev a jednotlivcov. Na akademickej pôde miestnej Cirkevnej základnej školy ich čakali pracovníci tejto inštitúcie a disciplíny ako chôdza na choduliach (dlhé papeky, s ktorými máte dočasne pocit, že ste o niečo vyšší ako vaši rovesníci, pozn. autora), hádzanie šípkami na elektronický terč a ešte niečo, ale tej hre som zjavne nepochopil :-). Pravdepodobne zo strany rómskych detí išlo o najzaujímavejšiu činnosť v ktorej sú už ako ryba vo vode, pretože len pobehovali okolo jedného p. učiteľa a doslovne mu nenásilnou formou :-) vyberali cukríky z tašky. Ten sa ich snažil rôznymi napomínaniami od seba nenásilne odohnať, no nezvolil tu správnu taktiku. A takto to išlo dookola. Nakoniec sa všetci popasovali v preťahovaní lanom.

Starší si mohli otestovať svoje strelecké schopnosti pod prísnym očkom dobrovoľníkov zo Streleckého klubu, alebo pri futbale.

Dievčatá ponaťahovali svoje kostričky skákaním vo vreciach a hodom niečoho, čo sa podobalo na obrubník z pred nášho domu ... do kelu :-).

Najstarší a naša dospievajúca mládež uznali, že na takéto veci sú už príliš starí, tak len pri plechovke alebo čapovanom s klobáskou zaspomínali na staré časy pri takýchto akciách.

Akcia to bola zatiaľ veľmi vydarená (tento článok bol uverejnený ešte pred jej koncom), aj keď to ráno pri spŕške dažďa nevyzeralo veľmi nádejne. Tešíme sa znova o rok.

Fotografie z akcie nájdete v našej Fotogalérii

Deti v sobotu oslavovali športom a dobrou zábavou
Podobné články