Požiar na družstve v Ražňanoch

vložený: 04.07.2005 08:38, upravený: 04.07.2005 08:38, čítaný: 6244x

Ražňany - V piatok podvečer horeli stohy slamy v areáli bývalého Poľnohospodárskeho družstva v Ražňanoch. Tie boli uskladnené v senníku s plechovým prístreškom. Oheň sa rozšíril aj na strechu susediacej garáže. V nej sa vznietila aj uskladnená nafta a v garáži parkujúci traktor, ktorému začali horieť pneumatiky.„Z okna som videl, že na družstve horí. Videl som, ako horí slama a vo vedľajšom hangári nafta. Chytil sa aj v garáži zaparkovaný traktor," povedal nám očitý svedok Peter Karniš zo Šarišských Michalian, ktorý bol v Ražňanoch na návšteve u babky.

V čase našej prítomnosti tlejúce lokálne ohniská hasili už iba dobrovoľní hasiči. V obci bolo cítiť štipľavý zápach dymu. Predseda Dobrovoľného hasičského zboru v Ražňanoch Ondrej Lešo (na obrázku) pre Korzár povedal: „Zhoreli uskladnené stohy slamy, strecha prístrešku a garáže. Príčina požiaru je pravdepodobne samovznietenie. Družstvo skrachovalo, súkromníci si tu uskladňujú slamu a čo chcú. Nikto tu nerobí preventívu, ani požiarnu ochranu." Ako dodal, požiar nahlásili občania bývajúci v susedstve bývalého poľnohospodárskeho družstva pracovníkom obecného úradu. Tí oznámili požiar sabinovským hasičom.

V Ražňanoch zasahovali jednotky z hasičských staníc zo Sabinova, Lipanoch a Prešova. Majiteľovi Interfarm Radatice vznikla škoda vo výške 150-tisíc korún.

„Rýchlym zásahom našich hasičských jednotiek sa uchránil majetok vo výške troch miliónov. Príčina požiaru sa vyšetruje," povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Viliam Papadič.

Fotogaléria k článku:

Poziar druzstvo 2005 Poziar druzstvo 2005 Poziar druzstvo 2005 Poziar druzstvo 2005 Poziar druzstvo 2005 Poziar druzstvo 2005
Požiar na družstve v Ražňanoch
Podobné články