Výlet do Vysokých Tatier

vložený: 01.10.2012 10:36, upravený: 01.10.2012 10:36, čítaný: 2963x

2. ročník úspešnej akcie organizovanej Obecným úradom sa aj tento rok vydaril. Počasie vydržalo na minútu presne, nechýbali skvelé zážitky ako aj boľačky nôh po túre, ktorá viedla zo Štrbského plesa po Popradské pleso.

Turistickú trasu zvládli všetci úcastníci, ktorých vekový rozdiel bol najmenej 60 rokov. Deti sa tešili nielen zo samotného výletu, jazdy autobusom, ale aj sladkého prekvapenia, ktoré ich čakalo.

Na parkovisku pod Soliskom, sme si spravili spoločnú pamätnú fotografiu a potom sme sa všetci vybrali horským chodníkom k ďalšej zastávke - Popradskému plesu. Niektorí z účastníkov si naplánovali aj výstup na Ostrvu (1926 m n.m.) cez Batizovské plesá až k Vyšným Hágom.

Ďalšia zastávka po ceste naspäť bol Symbolický cintorín turistov, horolezcov a horských sprievodcov, ktorí v Tatrách zahynuli. Cesta horskou železnicou naspäť na Štrbské pleso bola ďalším pekným zážitkom hlavne pre deti.

Doposiaľ sme my dospelí nezistili kde sa v deťoch zoberie ešte toľko energie, aby sa po náročnom dni v Tatrách na spiatočnej zastávke v Spišskom Salaši dokázali toľko vybehať a vyšantiť na preliezkach a hojdačkách. Ich štart z parkoviska do kopca pod salašom vzbudil obdiv a úsmev na tvárach nás všetkých.

Cesta späť sa mierne skomplikovala pokazeným autobusom asi 300m od tunela Branisko, ale náhradný autobus z Ražnian so šoférom p. Ondrejom nás bezpečne doviezol až domov.

Veľká vďaka patrí Obecnému úradu, p. starostovi R. Rokošnému a Igorovi Repaskému za zorganizovanie tohto skvelého výletu. 

Výlet do Vysokých Tatier
Fotogaléria k článku
Podobné články