Čerešňobranie 2023

vložený: 22.07.2023 09:04, , čítaný: 745x

Údaje z meteorologického ústavu predpovedali na deň čerešňobrania zamračenú oblohu, dážd a chladno. Boli sme veľmi radi, že obloha bola síce pod mrakom, no dážď nás obišiel. Pri organizovaní kultúrnych podujatí konaných v exteriéri je veľmi dôležité aj počasie, a to nám vyšlo. Plný park ľudí bol toho dôkazom. Samozrejme aj propagácia akcie je veľmi dôležitá a preto sme do každej domácnosti rozniesli leták s programom, ktorý pripravila kultúrno-spoločenská komisia.

Do programu sa nám podarilo doplniť aj kapelu, ktorá si dlho udržiava svoju popularitu a aj u nás rozveselila mnoho fanúšikov. Bola to kapela Drišľak. Bonusom podujatia bola návšteva zahraničných občanov z Ameriky, ktorých rodina mala korene v našej obci. Prianie už nežijúcej prababky sa splnilo a jej potomkovia spoznali obec, v ktorej žila. Už niekoľko rokov obec udeľuje ceny občanom a naša stála moderátorka Veronika Slaninková si na pódium postupne pozývala ocenených a to: Mgr. Janku Miškovú, Julianu Ľubockú, Antona RokošnéhoIng. Jána Solára. Ocenená bola aj Mária Hudáková, ktorá sa odovzdávania cien nezúčastnila a preto jej bola plaketa aj s kyticou doručená domov. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za pomoc pri rozvoji a napredovaní našej obce.

Postupne sa v priebehu sobotňajšieho popoludnia predstavili všetky umelecké zložky doplnené deťmi z MŠ a CZŠ sv. Demetra. Z mesta Sabinov nám prišli predstaviť svoje umenie folklórny súbor Sabinovčan. K počúvaniu a do tanca nám spievali a hrali kapely ĽEM TAK a RETURN, ktoré vo večerných hodinách doplnili raperi ADiss & Šorty. Za ozvučovacím pultom v priebehu akcie stál p. Petruš, ktorý bol zároveň aj DJ akcie. Treba poďakovať aj sponzorom, ktorí zakúpili do tomboly hodnotné ceny, našim šikovným mamám, ktoré napiekli chutné koláče a samozrejme organizátorom, ktorí sa postarali o bezproblémový priebeh Čerešňobrania. Už myslíme aj na budúci ročník, kde máme rezervovanú jednu výbornú speváčku, ktorá má korene z našej obce.

ĎAKUJEME!

Čerešňobranie 2023

Video k článku

Fotogaléria k článku
Podobné články