Záhradná párty 2009

vložený: 18.02.2010 13:58, upravený: 18.02.2010 13:58, čítaný: 4179x

Ako sme si všetci dobre zacvičili a pochutnali na zdravých šalátikoch

 

Záhradná párty ,  výstava ovocia a zeleniny spojená s ochutnávkou a spoločným cvičením rodičov s deťmi.

Možnože ani neviete ,že 26.október je Dňom jablka. Nielen jabĺčko ale hlavne ovocie a zelenina patrí k neodmysliteľnej súčasti  jedálneho lístka v našej materskej škole. Prišla jeseň a nastal čas zberu jesenných plodov. Z týchto plodov  každoročne pripravujeme výstavu ovocia a zeleniny . Chodby našej materskej školy sa na týždeň premenili na výstavisko úspešného záhradničenia našich milých rodičov.

Pozvali sme rodičov na „Záhradnú party“ spojenú s ochutnávkou ovocných a zeleninových dobrôt a spoločným cvičením. Celé dopoludnie spolu s pani učiteľkami pripravovali šalátiky a uvarili aj jablkovú tortu. Deti sa presvedčili ,že ovocie sa dá konzumovať aj v inej podobe ako sú zvyknuté.

Po popoludňajšom odpočinku deti netrpezlivo očakávali príchod mamky a ocka.

Keď sme boli všetci spolu pribehol do našej materskej školy „zajačik“ ktorý nám tiež doniesol dobrotu v hrnci . Sľúbil, že nám dá ochutnať ak si s ním zacvičíme. Mamky a ockovia sa postavili k svojim deťom a spolu na tanečnú hudbu si spolu so zajkom zacvičili. Po dobrom cvičení nastal čas na ochutnávku šalátikov ,ktoré boli nachystané a výbornú pomazánku od „zajačika“.

Spoločne sme si ešte vyrezali tekvicového strašiaka a po dobrom olovrante a týchto vitamínových dobrotách sme ukončili našu záhradnú party.

V tomto školskom roku je to už druhá akcia za prítomností rodičov. Tešíme sa ,že deti sa môžu predviesť rodičom a zároveň je to úžasné vidieť ako sa prehĺbujú vzťahy a spolupráca medzi rodičmi ,deťmi a materskou školou.

 

Záhradná párty 2009
Fotogaléria k článku
Podobné články